Onnea ja menestystä uudelle Keusoten johtajalle

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue Keusoten uudeksi hyvinvointialuejohtajaksi valittiin dosentti ja terveystieteiden tohtori Raija Kontio (kuva). Hän siirtyy Keusoten hyvinvointialuejohtajaksi HUS-yhtymän medisiinisten palvelujen tulosaluejohtajan tehtävästä. Kovasti onnea valinnan johdosta.
Raija Kontiolla on laaja-alainen johtaja kokemus. Hän on johtanut Hyvinkään sairaanhoitoaluetta ja hänellä on useiden vuosien kokemus erilaisista asiantuntija- ja johtamistehtävistä.
Hänellä ei ole lääkäri taustaa, mikä on ehkä hyväkin.

Nyt ei valinnasta varmaankaan valiteta, vaikka äänet aika tavalla aluevaltuustossa jakautuivatkin.
Hyvinvointialueiden ja Keusotenkin johtaminen on vaikea homma, jossa on nyt lähes mahdoton onnistua hyvin. Siis kun rahoittaja (Suomen hallitus) ei paljon tue onnistumisia, vaan pakottaa säästämään säästöjen perään.

Nyt hyvä johtaja voisi koitaa muuttaa suuntaa tekemällä nopeasti positiivisia päätöksiä, joilla saa kuntalaiset puolelleen. Esim. vahvistaa perusterveydenhoitoa, vanhustenhoitoa, turvata terveyskeskusten aseman. Käynnistää omalääkäri-järjestelmän, edes kokeiluna jollakin alueella.

Omalääkäreistähän on jo saatu hyviä kokemuksia ja säästöjä muutamilla hyvinvointialueilla.
Ehkä johtamista auttaa myös se, että työvoimapula on helpottunut myös sote-allalla, joten olisiko aika tervehdyttää alaa ja palkata kalliita vuokratyöntekijöitä toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin.

Juhani Kouhia
Hyvinkään Eläkeläisten pj.

← Artikkeli: Takaisin ajankohtaisiin

Ajankohtaista